onsdag 15 augusti 2018

Anmäla elevsjukdom, elevschema och uppdatering av Edwise

From ht18 så når eleverna schemat på två sätt:

  • Eleverna använder schemavisare till tjänsten TimeEdit där de sedan söker på sin skola & klass och därefter visar schemat.
  • prenumerera på kalendern som visas i TimeEdit och sedan se sitt schema via Google Kalender. Två veckor i taget visas då för eleverna.
    Alla prov som lärarna skriver in i provschemat (år 7-9) markeras med "en röd prick" i TimeEdits schemavisare och med text när man för muspekaren över lektionen i Google Kalender. Tydligast syns alltså i TimeEdit.

    Anmäla elevs frånvaro from ht18


    From hösten så används en app från Tieto Education som finns för både android och ios (sök på Tieto Edu i playbutiken/appstore). Du kan läsa mera på kommunens hemsida om detta. Där finns också manualer till appen för att informera målsmän etc. När målsmän anmäler frånvaro mha appen så dyker frånvaroanmälan upp direkt i Edwise. Men anmälan syns inte förrän du som mentor har godkänt anmälan inne i Edwise.
    Uppdatering av Edwise
    När du som pedagog klickar på "tjänster/frånvaro.." så märker du att Edwise har ändrat utseende. Tänk på att du som pedagog ALDRIG SKA SKAPA LEKTIONER i Edwise, detta gör skoladmin. Annars blir det fel när vi räknar ihop undervisningstiden för eleverna enligt timplanen. Flera länkar: Manual för hur du för frånvaro i Edwise Presentation av Susanne Rydqvist om Edwise (short-version av manualen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar