fredag 10 september 2021

Våra digitala tjänster i Skolon

Så har det nya läsåret rullat igång med full fart. Förhoppningsvis fungerar de digitala verktygen som förväntat, och ni är sugna på att ta del av några nyheter. 

I Skolon har vi ett nytt verktyg kopplat till Skolplus. Det är Rörelseäventyret, som är perfekt när man behöver en kort paus i skolarbetet. Du hittar filmer, rörelsebingo och annat kul där. 

I Skolon hittar du också Inlästa läromedel från Inläsningstjänst, nu integrerade vilket innebär att man slipper logga in i tjänsten. Där hittar du också Begreppa, flerspråkiga filmer, samt Polylino skola (fd Polyglutt) som är en digital boktjänst. Vi har licenser för Polylino skola för åk F-3 i nuläget. 

I Skolon hittar du numera även SLI Play, vilket innebär att man inte behöver ett eget konto hos AV Media längre, inloggningen sker direkt från Skolon. 

Tjänsterna Elevspel och Glosor.eu som finns i Skolon är reklamfria, till skillnad från om du använder gratisvarianten direkt på nätet. Om du är kopplad till en eller flera klasser i Skolon kan du dela ut uppgifter och övningar direkt till dina elever från dessa tjänster. Är du inte kopplad till rätt elevgrupp, kontakta din IKT-coach.

Jag vill också påminna om tjänsten Creaza, även den hittar du i Skolon. Där kan man skapa digitala berättelser, redigera film, skapa tankekartor och poddar mm. Nedan finns länkar till kommande webinarier.

Seterra som är ett geografispel och Sveriges historia som är ett lektionsmaterial för åk 4-9 från Statens Historiska muséer, hittar du också i Skolon. 

Utöver nämnda tjänster har varje skola lokala verktyg varav de flesta är genvägar som kräver inloggning. Gleerups är ett av dessa. 

Vill du eller arbetslaget ha en workshop kring detta, är det bara att höra av sig till IKT-pedagog Susanne Sporrong. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar